latinica  ћирилица
07/11/2019 |  14:24 | Аутор: СРНА

Настић: Обезбиједити мјере за раст плата и профитабилности

Генерални директор водеће компаније у производњи алуминијумских профила "Алпро" у Власеници Владан Настић рекао је да ће у будућности бити могућности да буде обезбијеђен раст плата и профитабилности уколико буду прихваћени приједлози мјера Уније удружења послодоваца Републике Српске, о којима ће сутра у Милићима бити ријечи на Пословном форуму привредника регије Бирач.
Унија удружења послодаваца Републике Српске - Фото: РТРС
Унија удружења послодаваца Републике СрпскеФото: РТРС

Генерални директор компаније, у којој су у овој години приходи већи у односу на прошлу годину за 10 одсто, рекао је данас Срни да очекује да ће сутра на форуму бити ријечи о прихватању иницијативе Уније послодаваца да би се добило много боље окружење у сљедећој години за функционисање реалног сектора.

- То ће допринијети и побољшању конкурентности предузећа "Алпра" и већој могућности да се одговори изазовима са којима се привредници сусрећу на домаћем и иностраном тржишту - истакао је Настић.

Он је додао да ће, ако буде прихваћена иницијатива Уније послодаваца, имати могућност да у будућности обезбиједе раст плата и профитабилности, а што ће коначно држави и те како да се исплати.

- Ми у "Алпру" смо задовољни резултатима оствареним у овој години, јер су приходи већи у односу на прошлу годину за 10 одсто. Очекујемо да ће и финансијски резултат бити бољи него што је био у прошлој години - изјавио је Настић.

У наредној години "Алпро" има много планова и очекивања да настави континуирани раст резултата.

- Изузетно је важно да ситуација на европском тржишту буде што стабилнија, да бисмо имали сигурније услове привређивања и услове у којима раде - рекао је Настић.

Он је додао да је планирано да приход буде већи од 22 милиона КМ.

- Највећи дио производа ове компаније индиректно завршава у извозу, преко 70 посто. Такође, битно је да не дође до поремећаја у наредном периоду на тржишту ЕУ, јер "Алпро" производе пласира на тржиште Аустрије, Швајцарске, Њемачке, Словеније, а нешто мање и у Хрватску - изјавио је Настић.

У Милићима ће сутра бити одржан Пословни форум привредника регије Бирач, којем ће присуствовати и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Циљ Пословног форума привредника регије Бирач јесте упознавање послодаваца ове регије о приједлозима мјера Уније удружења послодоваца Републике Српске за програм економских реформи Српске од 2020. до 2022. године, рекао је Срни директор Уније Саша Аћић.

Он је појаснио да је форум замишљен као дијалог предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, послодаваца и представника Уније удружења послодоваца Српске.

- Циљ нам је да добијемо квалитетне приједлоге и размотримо проблеме са којима се сусрећу послодавци у свакодневном пословању - истакао је Аћић и додао да очекују учешће тридесетак послодаваца из регије Бирач.