latinica  ћирилица
07/11/2019 |  14:25 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Ни Додик ни његово обезбјеђење није учествовало у инциденту

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и његово обезбјеђење нити су били упознати нити су учествовали у инциденту који се догодио уочи данашње свечане академије поводом обиљежавања 44 године рада бањалучког Универзитета, рекли су Срни очевици овог догађаја.
Свечана академија поводом 44 године бањалучког Универзитета - Фото: СРНА
Свечана академија поводом 44 године бањалучког УниверзитетаФото: СРНА

Према писањима појединих медија, до инцидента је дошло када је професор Мирослав Грубачића, којег иначе представници Универзитет нису ни позвали на свечаност, "добацивао и гласније говорио", а обезбјеђење Народног позоришта реаговало и грубо га избацило из зграде.

Очевици тврде да Грубачић није ни добацивао, нити је гласно говорио за вријеме иступа говорника на академији, те да је могуће да је овај инцидент резултат нерашчишћених односа на самом универзитету.

Поједини медији, писајући о овом догађају, очигледно су покушали да га исполитизију и спинују причу у коју су жељели недобронамјерно да увуку Милорада Додика.

Истина је, како су Срни пренијели очевици, да се пред почетак академије српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик срдачно поздравио са професором Грубачићем на улазу у позориште гдје се одржавала академија, поразговарао с њим и позвао га да присуствује свечаној академији.