latinica  ћирилица
07/11/2019 |  15:17 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Обиљежено 44 године бањалучког Универзитета (ФОТО/ВИДЕО)

Универзитет у Бањалуци обиљежио је 44 године постојања. На свечаној академији уручене су златне плакете за 17 најбољих дипломираних студената. Манифестацији је присуствовао и српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, коме је Универзитет у Бањалуци додијелио Повељу за стални и конкретан допринос развоју те високошколске установе.

Међу 17 најбољих студената којима су уручене златне плакете је и Милица Ристић која је студент генерације Правног факултета. Златна плакета коју је примила, за њу представља доказ да се труд и рад исплате.

- То је мотив да наставимо да се трудимо, али и добар примјер за будуће генерације студената у смислу да се учење и улагање у себе исплати - изјавила је добитница златне плакете Милица Ристић.

Свечана академија поводом 44 године бањалучког Универзитета (Фото: Срна)

Како би наставио да образује квалитетан стручни кадар и унаприједило високо образовање у Српској, Универзитет је спреман на све врсте реформи, поручио је ректор ове високошколске установе. Додао је и да у овом тренутку Универзитет има капацитет да се успјешно развија и напредује.

- То се односи на наставне планове и програме, излазне компетенције студената, студентски стандард, наше учешће у међународним пројектима, кадрове и слично. Из године у годину наши наставници имају све више публикација у међународно препознатим часописима - изјавио је ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

За министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Бањалучки универзитет је стуб Републике Српске и носилац њеног образовног развоја.

- Надам се да ће у годинама испред нас квалитет високог образовања у Српској бити далеко већи с циљем да се интегришемо у европске и регионалне токове. Мислим да је пред нама у том смислу свијетла будућност - рекао је министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић.

Универзитет у Бањалуци најважнија је високошколска образовна установа Републике Српске заједно са Универзитетом у Источном Сарајеву, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, коме је уручена Повеља за допринос развоју Универзитета.

- Желимо да буде још бољи и у том правцу радимо на реформи високог образовања које треба да омогући и рјешавање питања његове интеграције у глобалне токове образовања - нагласио је Додик.

Повеља за допринос развоју Универзитета додијељена је министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу и другим појединција и институцијама, а Универзитету у Бањалуци јубилеј је честитала и предсједник Српске Жељка Цвијановић.