latinica  ћирилица
07/11/2019 |  15:43 ⇒ 17:21 | Аутор: СРНА

Приједор: Поништено именовање директора Центра за социјални рад

Одборници Скупштине града Приједора разријешили су данас директора Центра за социјални рад Бранислава Вујасина у складу са пресудом Окружног суда у овом граду, који је његово именовање поништио, те га именовали за вршиоца дужности директора ове установе.
Приједор: Скупштина града - Фото: СРНА
Приједор: Скупштина градаФото: СРНА

Одборници су затим поништили претходну одлуку о расписивању конкурса за избор и именовање директора те јавне установе и донијели нову о расписивању новог конкурса за ову функцију.

Вујасина је за директора Центра за социјални рад Приједор локални парламент именовао 17. јула, а Окружни суд је поништио ову одлуку јер, како се наводи у пресуди, кандидат није испунио посебне услове конкурса.

Управни спор против те одлуке покренула је претходни директор Центра за социјални рад Милена Миодраговић и Суд је уважио њену тужбу, те поништио оспорени акт Скупштине града Приједор.

Миодраговићева, која је Вујасину била једини противкандидат, приговор је прво упутила градској Скупштини као доносиоцу одлуке, али је локални парламент њен приговор одбацио.

Након што је Суд уважио њену тужбу против именовања Вујасина, Миодраговићева је поднијела и другу против Скупштине града Приједора, којом се тражи поништење закључка од 4. септембра којим је локални парламент одбацио њен приговор као недопуштен.

- У овој фази поступка примјерак тужбе је достављен туженом органу ради давања одговора и достављања списа предметне управне ствари, у складу са Законом о управним споровима - саопштено је из Окружног суда у Приједору.

Секретар Скупштине града Жељко Шкондрић рекао је да приликом оспореног именовања директора Центра за социјални рад Приједор није била прибављена сагласност Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске за кандидата Бранислава Вујасина.

Предсједник градске Скупштине Ајдин Мешић упознао је одборнике о мишљењу Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске којим се позива локална Скупштина да преиспита досадашње поступке и предузме потребне кораке у складу са Пословником који би ишли у правцу враћања на стање прије 4. септембра.

Мешић је навео да би се тиме омогућило да ситуацију у вези са Комисијом за избор и именовање Скупштине града Приједора разријеши надлежни суд у управним споровима које је покренуло Правобранилаштво Републике Српске.