latinica  ћирилица
07/11/2019 |  16:08 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

У Дистрикту Брчко отворен 18. Међународни сајам привреде

У Дистрикту Брчко отворен је 18. Међународни сајам привреде, који је окупио више од стотину излагача. Покровтитељ сајма Влада Дистрикта Брчко и организатор Привредна комора дистрикта, желе да успоставе што бољу сарадњу са свим превредницима и привредним коморама у региону.

Осамнаести сајам привреде, поред брчанских, окупио је привреднике из земље и региона.

- Суштина је да се покаже нешто ново шта привредници и излагачи желе да покажу својим потенцијланим купцима и сматрам врло важним сусретање привредника и грађана уопште - истиче Јеленко Илић, фирма д.о.о "Јелен", Брчко.

Шевал Суљкановић, представник фирме д.о.о "Бимал" из Брчког наводи да је циљ да посјетиоци и јавност сазна да су привреддници са подручја Брчко дистрикта, као дио производног капацитета, један од највећих прехрамбених у БиХ.

 Сајам је кажу најбоље мјесто за нове пословоне аранжмане.

- Данас постоје различити медији који рекламирају робе, друштвене мреже, телевизијске станице али ипак ово је неазобилазан начин како да се оствари најбољи вид да се сами сарадници и купци увјере у квалитет робе и онога што ми представљамо и нудимо - рекао је Мирослав Лукић, фирма д.о.о "Заки мобил", Брчко.

 Међународни сајам привреде Брчко отворен је у Индустријској зони насеља Грчица.

- Имамо преко сто излагача. Комплетан сајмски простор је попуњен, тако да је чак било захтјева за простором више. То нам је заиста драго - истиче Санела Хаџајлић, предсједник Привредне коморе Дистрикта Брчко.

Циљ привредника и управе Дистрикта је унапређење привредног амбијента. Наредни кораци су доношење Закона о пословним зонама и унапређење процедура о инвестцијама.

- Треба најприје привреду направити успјешном и управо је то задатак ових законских мјера, које предузимамо, и за које сам сигуран да би врло брзо требало да буду представљене и Влади и Скупштини - изјавио је Синиша Милић, градонечелник Дистрикта Брчко.

На овогодишњем тродневном брчанском сајму, локални предузетници представиће производно-продајне привредне ресурсе Дистрикта.