latinica  ћирилица
07/11/2019 |  16:11 ⇒ 16:43 | Аутор: СРНА

Вишковић: Ниједном јавном предузећу неће бити толерисан губитак

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упозорио је да ниједном јавном предузећу неће бити толерисан губитак.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

- Електропривреда, Шуме и Жељезнице у овом моменту имају позитиван резултат. Остаје нам проблем Пошта и предузећемо мјере да и то ријешимо - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Говорећи о пословању Електропривреде Републике Српске, Вишковић је истакао да нису у губитку све хидроелектране.

- На примјер, нису у губитку хидроелектране Вишеград и Бочац. Хидроелектране на Требишњици су у губитку због нерада Хидроелектране Дубровник и метеоролошке ситуације која је владала читаву ову годину. Водостај Билећког језера сада је на историјском минимуму. Главни узрок губитка Хидроелектрана на Требишњици је нерад Хидроелектране Дубровник, али се надамо да ће она половином јануара почети са производњом, што ће промијенити ситуацију - каже Вишковић.

Он каже да на крају године неће бити у губитку ни Шуме Републике Српске, наводећи да су на крају трећег квартала биле у плусу, те да се нада да ће на крају године имати запажен резултат.

Говорећи о пословању Пошта Српске, Вишковић је истакао да је из медија сазнао да су у минусу, али да још није добио званичне информације како би их анализирао.

Вишковић је навео да се поштује мораторијум на запошљавање у свим институцијама и јавним предузећима.

- До сада је број радника повећаван за неколико хиљада годишње, а ове године је то мали број и односи се само на оне раднике који су потребни за процес производње. Тако ћемо радити и убудуће. Електропривреда ће у току сљедећег мјесеца понудити стимулативне отпремнине. Влада има концепт да уведе ред у јавна предузећа и у томе ћемо истрајати - поручио је Вишковић.