latinica  ћирилица
07/11/2019 |  16:16 | Аутор: СРНА

Скраћен план парцелације за ауто-пут Брчко-Бијељина-Рача

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Влада на данашњој сједници усвојила скраћени план парцелације за изградњу ауто-пута Брчко-Бијељина-Рача да се не би губило вријеме у вези са експропријацијом како би што прије Српска била повезана са Београдом.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Вишковић је рекао новинарима у Бањалуци да овај корак није направљен под притиском Хрватске.

- Имамо одређених несугласица у вези са трасом од Вукосавља према Брчком и желимо да Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове и Правобранилаштво Српске на овом плану што прије могу ући у процес експропријације - рекао је Вишковић.

Он је појаснио да ће Српска свакако у изградњу тог ауто-пута ићи од Раче, па према Бијељини и Брчком, у чему неће бити никаквог одступања.

Вишковић је најавио да ће наредни корак бити усвајање детаљног плана парцелације, и то након што се усагласе одступања од евентуалне трасе кроз нека хрватска насеља код Вукосавља и српска у околини Доњег Жабара.

- У том погледу, уложене су значајне примједбе на наш план и да бисмо то отклонили, треба нам неко вријеме. Мораћемо сачекати, али, понављам, да не бисмо губили вријеме за трасу, која је усаглашена, урадили смо то на овај начин - рекао је Вишковић.