latinica  ћирилица
07/11/2019 |  16:27 | Аутор: Index.hr

Ухапшен један од најтраженијих хрватских бјегунаца

Полицијски службеници криминалистичке полиције ПУ приморско-горанске и ПУ бјеловарско-билогорске у сарадњи с ФАСТ јединицом МУП-а РХ су јутрос око 10 сати на цриквеничком подручју ухапсили 35-годишњег хрватског држављанина Дариа Хорвата, за којим је била на снази међународна потрага, као и европски налог за хапшење.
Дарио Хорват (фото:Europol) -
Дарио Хорват (фото:Europol)

Мушкарца се сумњичи за више кривичних дјела привредног криминалитета у саставу злочиначког удружења које је организовао и водио, те је таквим криминалним активностима државни буџет Хрватске оштећен за више од 7 милиона куна.

- Дарио Хорват организовао је и водио злочиначку организацију. Као члан таквог удружења починио је кривично дјело помагање у утаји пореза или царина. Можда је наоружан и опасан - наводи се у опису на страницама Еуропола.

Ухапшени 35-годишњак у бијегу се налазио од марта ове године, откад специјализовани полицијски тимови за њим интензивно трагају.

Ово је један од најтраженијих хрватских бјегунаца који се налазио и на европској листи најтраженијих - European Most Wanted, саопштили су из МУП-а.

Током дана биће предат у Истражни затвор у Загребу.