latinica  ћирилица
07/11/2019 |  19:00 ⇒ 19:04 | Аутор: Б92

Бламажа Астане, АЗ побјегао Партизану

Фудбалери АЗ Алкмара побиједили су Астану са убедљивих 5:0 у утакмици 4. кола Лиге Европе и бар на кратко избили на чело групе Л.

АЗ Алкмар је у прошлом колу био бољи од Астане на свом терену убједљивим резултатом 6:0 и тако су преузели друго мјесто од Партизана.

Утакмица није имала неки посебно живахан темпо када је почела, чак су се због оклијевања и чувања лопте у посљедњој линији могли чути и по неки звиждуци са трибина.

Недуго потом смо видјели неколико добрих напада на обје стране, али је било осјетно да је АЗ имао благу предност. Пријетили су редом Копмајнерс, Стенгс, Боаду, али је Ерић био јако добро постављен и успјешно отклањао сваку опасност.

Послије неколико пропуштених прилика, Боаду је казнио слабу реакцију одбране Астане и постигао водећи гол за АЗ Алкмар чиме се са Габријелом Мартинелијем изједначио на листи најбољих младих стрелаца, са 3 постигнута гола и 18 година.

До краја полувремена је мало фалило да АЗ удвостручи предност, али су због неопрезности остали на само једном голу, што ни Астана није умјела да казни јер је пропуштала неке изгледне ситуације.

Већ на старту другог полувремена, тачније послије 6 минута игре, АЗ Алкмар је постигао и други гол. Мидшо је казнио лошу игру Астане у дефанзиви, успио је да шутира испод ноге свог чувара и да лопту пошаље у "малу мрежу" за предност АЗ Алкмара од 2:0.

АЗ није стао послије два постигнута гола. Послије једне сјајне акције, лопту је Идриси само спровео у мрежу и на семафору је писало 3:0, да би се напади Холанђана наставили и у наредним минутима.

За "покер" био је заслужан дефанзивац Хацидијакос, а вјеровали или не, само минут касније постигнут је и 5. погодак, када је млади Боаду "нокаутирао" Астану.

До краја меча је АЗ Алкмар могао да стигне и до шестог гола, али је Боаду са свега неколико метара промашио празан гол и резултат је остао непромијењен, а недуго потом Кристоферсен је означио крај сусрета.

АЗ Алкмар је сада први у групи Л са 8 бодова, тако да се ситуација са Партизановим проласком у наредну рунду додатно закомпликовала, а црно-бијели свој меч са Манчестером играју од 21 час.