latinica  ћирилица
07/11/2019 |  20:44 ⇒ 20:46 | Аутор: СРНА

Отворена изложба радова пристиглих на конкурс за мост у Доцу

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић вечерас је у Бањалуци отворио изложбу радова пристиглих на међународни конкурс за идејно рјешење будућег моста у бањалучком насељу Долац.
Отворена изложба радова - Фото: СРНА
Отворена изложба радоваФото: СРНА

Обраћајући се окупљенима, Радојичић је истакао значај овог пројекта, наводећи да то мора бити посебан мост, који ће бити један од симбола и печат овог времена.

Он је рекао да је Бањалука расписала међународни конкурс за избор идејног архитектонског рјешења за мост у Доцу, на који су се одазвале архитекте из цијелог свијета, те да је саставни дио овог конкурса било и питање уређења приобаља Врбаса.

Радојичић је изразио очекивање да ће идуће године крајем љета или почетком јесени бити закопани темељи новог моста у овом насељу.

Вођа ауторског тима побједничког идејног рјешења Саша Чворо рекао је да ће ова повезница у будућности бити један од препознатљивих визуелних симбола Бањалуке.

На недавно закљученом конкурсу прву награду од 31 идејног рјешења из цијелог свијета освојило идејно рјешење групе бањалучких архитеката коју чине Саша Чворо, Радован Белеслин, Неда Медић, Маја Медић, Небојша Јеремић, Ђорђе Шебић и Зоран Уљаревић.

Изложба 31 идејног рјешења са конкурса биће отворена на тврђави Кастел до 29. новембра.

Након отварања изложбе, одржан је и округли сто "Нова ведута Бањалуке - симбол града за 21. вијек".