latinica  ћирилица
08/11/2019 |  08:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Блумберг разочаран демократама - размишља да уђе у предсједничку трку

Познати амерички бизнисмен, политичар, писац и филантроп Мајкл Блумберг поново размишља да се укључи у предсједничку трку наредне године.
Мајкл Блумберг - Фото: Beta/AP
Мајкл БлумбергФото: Beta/AP

Према писању Њујорк поста, Блумберг је разочаран свим главним кандидатима Демократске странке.

- Блумберг мисли да је Џо Бајден слаб, а да Берни Сандерс и Елизабет Ворен не могу да побиједе - рекао је извор Њујорк поста упознат с промјеном правца размишљања бившег градоначелника Њујорка у три мандата, који је прије неколико мјесеци изразио незаинтересованост да буде кандидат.

Други извор је навео да ће Блумберг брзо донијети одлуку, док трећи извор очекује да одлука буде донесена у року од неколико дана.

Пост наводи да Блумберг вјерује да се динамика трке за кандидата демократа промијенила и да умјерени главни кандидат Бајден посрће, док Воренова, која се противи корпорацијама, добија на убрзању.

- Трамп ће поново бити изабран ако Елизабет Ворен буде кандидат демократа, То демократе не желе. Зато је Блумберг охрабрен да поново размисли и укључи се у трку - рекао је извор њујоршког листа.

Извори листа сагласни су у томе да Блумберг има довољно средстава и спреман тим да се укључи у кампању овако касно, с обзиром на то да демократе бирају свог кандидата за предсједничке изборе 3. фебруара.