latinica  ћирилица
08/11/2019 |  08:53 | Аутор: РТРС

Представници министарстава правде посјетили полицијску управу Сјеверне Ирске

Чланови делегација министарстава правде Републике Српске, ФБиХ и БиХ су у Сјеверној Ирској у оквиру студијске посјете обишли сједиште Полицијске управе Сјеверне Ирске, гдје су са представницима полицијске управе разговарали о модалитетима рада затворске обавјештајне службе, мултиагенцијској сарадњи и интервенцијама у борби против насилних и екстремистичких активности у Сјеверној Ирској.
Представници министарстава правде из БиХ у Сјеверној Ирској - Фото: РТРС
Представници министарстава правде из БиХ у Сјеверној ИрскојФото: РТРС

Чланови делегације такође су посјетили Хајдбанк Вуд академију и женски затвор, гдје су се састали са директором ове установе Геријем Милингом, као и са координатором програма образовања Брајаном МекКијем.

Представници министарстава овдје су упознати са принципом рада и програмима обуке за затворске службенике, са моделима обуке за ванредне ситуације и посебним обукама за рад са младим преступницима.

У делегацији, која је у Белфаст отпутовала у организацији Савјета Европе, налазе се помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић, директор Казнено-поправног завода Бањалука Горан Селак, помоћник министра правде ФБиХ Трако Хидајет, директор Казнено-поправног завода Зеница Реџо Кахрић и други.

Циљ ове студијске посјете је размјена искустава, стицање нових знања, упознавање са начинима рада и организацијом система у Сјеверној Ирској и успостављање добрих односа и сарадње са сручњацима из ове државе.