latinica  ћирилица
08/11/2019 |  08:56 | Аутор: СРНА

У Милићима Пословни форум привредника регије Бирач

У Милићима ће данас бити одржан Пословни форум привредника регије Бирач, чији је циљ упознавање послодаваца ове регије о приједлозима мјера Уније удружења послодоваца Републике Српске за програм економских реформи Српске од 2020. до 2022. године.
Милићи - Фото: РТРС
МилићиФото: РТРС

Директор Уније Саша Аћић рекао је раније Срни да је форум замишљен као дијалог предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, послодаваца и представника Уније удружења послодоваца Српске.

- Циљ нам је да добијемо квалитетне приједлоге и размотримо проблеме са којима се сусрећу послодавци у свакодневном пословању - истакао је Аћић и додао да очекују учешће тридесетак послодаваца из регије Бирач.

Он је навео да Унија удружења послодаваца Републике Српске посредством формалних и неформалних састанака жели да информише чланство и потенцијално чланство о активностима које предузима на заступању интереса послодаваца, али и да се на овај начин информише о проблемима са којима се суочавају послодавци у свакодневном пословању.

- Учесницима Форума биће представљене кључне политике на којима ће Унија удружења послодаваца Републике Српске радити у наредном периоду и понуђена могућност укључивања у рад Уније - рекао је Аћић.

Скуп ће почети у 15.00 часова у мотелу "Милићи", а организатори су Влада и Унија удружења послодоваца Републике Српске.

У Влади Републике Српске Срни је раније речено да ће Вишковић присуствовати Пословном форуму привредника регије Бирач у Милићима.