latinica  ћирилица
08/11/2019 |  10:24 | Аутор: СРНА

У регији Требиња сутра обилне падавине, на снази наранџасти метеоаларм

У Републици Српској током викенда очекује се облачно и свјежије вријеме са кишом, а у регији Требиња сутра и обилне падавине због чега ће на снази бити наранџасти метеоаларм.
Наранџасти метеоаларм (Фото: rhmzrs.com) -
Наранџасти метеоаларм (Фото: rhmzrs.com)

У регији Требиња сутра се очекују падавине од 40 до 70 литара по метру квадратном, а локално уз границу са Црном Гором и до 100 литара по метру квадратном, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

У осталим крајевима Републике Српске сутра ће бити претежно облачно и промјенљиво вријеме са честом кишом и пљусковима, а на сјеверу и сјевероистоку током дана очекују се и сунчани периоди.

Дневна температура ваздуха биће од 12 до 18, на планинама око седам степени Целзијусових.

У недјељу, 10. новембра, јутро и већи дио дана биће облачно и свјежије са кишом у већини предјела, а на југу Херцеговине са честим пљусковима и грмљавином уз локално и обилније падавине.

Крајем дана, прво на сјеверу и сјеверозападу, а до краја дана и осталим предјелима очекује се престанак падавина и дјелимично разведравање.

Дневна температура ваздуха биће од 10 до 17, на планинама око пет степени Целзијусових.

У понедјељак, 11. новембра, ујутро се очекује претежно облачно и прохладно и углавном суво вријеме са јутарњом маглом или ниском облачношћу по појединим котлинама, висоравнима, која се мјестимично може задржати и већи дио дана.

Током дана претежно облачно и углавном суво вријеме уз краће сунчане интервале, углавном на сјеверу и сјеверозападу Српске.

Дневна температура ваздуха биће од 10 до 16, на планинама око шест степени Целзијусових.

У уторак, 12. новембра, јутро ће бити претежно облачно, са мјестимичном слабом кишом и маглом или ниском облачношћу по појединим ријечним долинама, котлинама и висоравнима. Током дана се очекује облачно и тмурно вријеме повремено са кишом, интензивнијом према крају дана и током вечери.

Дневна температура ваздуха биће од 11 до 17, на планинама око осам степени Целзијусових.