latinica  ћирилица
08/11/2019 |  10:29 ⇒ 11:07 | Аутор: СРНА

Бањалука: Нове теретане на отвореном у насељима Чесма и Обилићево

Мјештани бањалучких насеља Обилићево и Чесма добили су теретане на отвореном, а укупна вриједност радова на ове двије теретане је око 15.000 КМ, речено је Срни у Градској управи.
Бања Лука: Справе за вјежбање - Фото: СРНА
Бања Лука: Справе за вјежбањеФото: СРНА

Радови су успјешно окончани почетком седмице па су нова мјеста за вјежбање на отвореном доступна становницима ових насеља.

Начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац рекао је да је у обје теретане постављено по 12 фитнес справа.

Теретана у насељу Обилићево налази се код новог моста уз недавно изграђено ново кошаркашко игралиште, а у насељу Чесма код фудбалског стадиона "Рекреативо".

Бањац је рекао да се код одређивања локација водило рачуна о томе да су то мјеста гдје је примјетна повећана фреквенција рекреативаца и додао да је изградња теретана планирана и за наредну годину.

Према његовим ријечима, догодине ће нове теретане на отвореном највјероватаније бити инсталисане у насељу Пријечани код подручне школе и у Раковачким барама, у близини дјечијег игралишта.

У граду већ постоје теретане на неколико локација, и то у парку "Младен Стојановић", шеталишту поред Врбаса између Ребровачког и Венеција моста, на Бањ брду и у насељу Симе Матавуља, у насељу Старчевица, Лазарево и у кругу спортско-рекреативног центра "Аквана".