latinica  ћирилица
08/11/2019 |  10:45 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Вишковић у Братунцу; Отворен нови погон ТРБ (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас у Братунцу нови производни погон предузећа Технички ремонт у који је уложено више од милион КМ и запослено 26 радница.

Вишковић je присуствоваo и обиљежавању крсне славе овог предузећа.

Фото: АТВ

Премијер Српске је положио вијенац на спомен-обиљежје погинулим радницима Ремонтног завода и предузећа Каолин.

Претходно се састао са начелником општине Недељком Млађеновићем. Састанку је присуствовао и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

Фото: РТРС

Вишковић је рекао да општина Братунац има добре пројекте, да домаћински брине о буџету и да ће Влада подржати изградњу зграде општине и друге пројекте значајне за ову општину и регију Бирач.

- Од начелника смо чули да су сви инфраструктурни и развојни пројекти који су реализовани у овој општини рађени уз подршку Владе Републике Српске и тако ћемо наставити и у наредном периоду - рекао је он.

Током посјете локацији на којој ће се градити нова зграда за општинску управу, Вишковић је изразио увјерење да ће тај објекат бити изграђен до краја идуће године.

Премијер Српске је нагласио да је изузетно значајно за цијелу регију Бирач, а посебно за Братунац да што прије профукционише мост Братољуб.

- Кад се направи нови гранични прелаз општина Братунац уз прелаз планира да изгради индустријску, односно пословну зону и дао сам сагласност начелнику да уђу у процедуру и да на сједници локалне скупштине то земљиште прогласе од општег интереса, што ће Влада одобрити за кратко вријеме - додао је Вишковић.

Фото: РТРС

Након тога, Вишковић је обишао локацију изградње нове зграде општине у близини Дома културе.

Након Братунца, Вишковић ће у Милићима присуствовати састанку руководства Уније удружења послодаваца Републике Српске и привредника регије Бирач.

Од 2006. године до данас у општину Братунац, по различитим основама, уложено је око 58 милиона КМ, док је око 11,5 милиона КМ пласирано кроз кредите Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.