latinica  ћирилица
08/11/2019 |  13:04 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Рогић: Борци не смију бити заборављени

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Бањалука Горан Рогић изјавио је да не смије бити заборављен херојски пут бањалучких бораца у одбрамбено-отаџбинском рату, а посебно њих више од 1.000 који су животе дали за Републику Српску.
Бањалука: Полагање вијенаца - Фото: РТРС
Бањалука: Полагање вијенацаФото: РТРС

- Ратни пут наших бораца био је славан. Дали су немјерљив допринос у одбрани вјекових огњишта и за стварање Републике Српске - рекао је Рогић у Бањалуци на обиљежавању крсне славе Борачке организације - Митровдана.

Он је подсјетио да се од 2002. године Митровдан обиљежава као крсна слава Борачке организације Републике Српске.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић нагласио је да град Бањалука успјешно сарађује са Борачком организацијом и организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата.

Он је рекао да је у протекле три године у Бањалуци саграђено неколико споменика посвећених борцима, а преостаје изградња централног спомен-обиљежја.

- У овој години поновљен је и јавни позив за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида и од идуће године ћемо кренути са новим програмом финансијске подршке стамбеном збрињавању - рекао је Радојичић.

На гробљу Свети Пантелија положени су вијенци за погинуле бањалучке борце, а парастос је служен у Храму Христа Спаситеља. Славски обред приређен је у хотелу "Босна".

Вијенце су положили представници Владе Републике Српске, града Бањалука, Борачке организације, невладиних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, породице погинулих бораца и припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.