latinica  ћирилица
08/11/2019 |  15:26 ⇒ 15:27 | Аутор: РТРС

Немјерљив значај који су борци дали у стварању Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим члановима ове организације поводом крсне славе - Митровдана.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- У име грађана Републике Српске и своје име, свим борцима Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом крсне славе Борачке организације Републике Српске - Митровдана - наведено је у честитки предсједнице Српске.

Цвијановићева је навела да су улога и значај коју су борци дали у стварању и очувању Републике Српске немјерљива.

- Због тога имамо обавезу и одговорност очувања традиције и сјећања на њихова храбра дјела. Њихова жртва нас обавезује да јачамо и градимо Републику Српску и њене институције, као и да, у сарадњи са свим организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, наставимо да радимо на даљем побољшању њиховог положаја у друштву. Са жељом да крсну славу дочекате у миру и добром здрављу, свим члановима БОРС-а желим напредак, личну и породичну срећу - наводи се у честитки Цвијановићеве.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је  честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу поводом обиљежавања Митровдана – крсне славе Борачке организације Републике Српске.

- У име Владе Републике Српске и у своје име, Вама и свим члановима Борачке организације Републике Српске упућујем најискреније честитке поводом обиљежавања Митровдана – крсне славе Борачке организације Републике Српске - наведено је у честитки предсједника Владе.

Истакнуто је да је изузетно важно да се на данашњи дан присјетимо и oдамо признање борцима, а нарочито онима који су за Републику Српску дали животе.

- Због њихове храбрости и жртве дугујемо им неизмјерну захвалност. Брига према њиховим породицима и саборцима увијек ће бити приоритет Владе Републике Српске, која ће и у наредном периоду предано радити на рјешавању проблема борачких категорија како би се унаприједио њихов положај у друштву. Желим Вам да крсну славу прославите у добром здрављу и расположењу, а свим члановима Борачке организације желим много среће и успјеха", наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.