latinica  ћирилица
08/11/2019 |  15:33 ⇒ 17:24 | Аутор: СРНА

Званичници упутили саучешће породици Михајла Галића

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици бившег логораша Јасеновца Михајла Галића, који је преминуо у 81. години у Бањалуци.
Палата Републике - Фото: РТРС
Палата РепубликеФото: РТРС

- Са жаљењем сам примила тужну вијест о смрти Михајла Галића. У име грађана Српске и своје име упућујем вам изразе искреног саучешћа - наводи се у телеграму саучешћа Цвијановићеве.

Цвијановићева је нагласила да ће Галић, који је био предсједника Скупштине Удружења логораша Другог свјетског рата града Бањалука, остати упамћен као један од преживјелих логораша који је свједочио о страховитим злочинима над овдашњим народом у логорима Стара Градишка, Јасеновац, Сисак и Јастребарско.

Предсједница Српске је упутила је и телеграм саучешћа Удружењу логораша Другог свјетског рата града Бањалука, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је саучешће поводом смрти Михајла Галића и истакао да ће овај бивши логораш у Јасеновцу остати упамћен као борац за истину, без чијег би свједочења биле заборављене многе приче о мучењима и страдању у усташким логорима смрти.

Вишковић је истакао да је са великом тугом примио вијест о смрти Галића који је у Другом свјетском рату преживио највеће страхоте у усташким логорима Стара Градишка, Јасеновац, Сисак и Јастребарско.

"Галић ће остати упамћен као борац за истину, без чијег би свједочења многе приче о мучењима и страдању Срба и других народа у усташким логорима смрти остале заувијек заборављене", наводи Вишковић у телеграму саучешћа упућеном Галићевој породици и Удружењу логораша Другог свјетског рата Бањалука.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је саучешће породици бившег логораша Јасеновца Михајла Галића, који је преминуо у 81. години у Бањалуци.

Додик је истакао да је са великом тугом примио вијест о његовој смрти, нагласивши да ће овај бивши логораш остати упамћен као велики патриота који је као дијете свједочио звјерствима у логору Јасеновац.

"Примите изразе дубоког саучешћа и саосјећања у вашој боли. Тужна вијест о смрти Михајла Галића потресла је не само вас, чланове његове породице, већ и све његове пријатеље и познанике, као и чланове Удружења логораша Другог свјетског рата града Бањалука", истакао је Додик у телеграму.