latinica  ћирилица
08/11/2019 |  15:37 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Требиње: Отворена међународна конференција о технолошком развоју

У Требињу је данас отворена Осма међународна научна конференција о друштвеном и технолошком развоју Стед 2019 на којој ће бити представљено 78 научних радова из области енергетске ефикасности, екологије и заштите животне средине, информационих технологија, права, психологије и технологије.
Требиње: Осма међународна научна конференција - Фото: СРНА
Требиње: Осма међународна научна конференцијаФото: СРНА

Конференцији присуствују еминентни научни радници из Аустије, Турске, Чешке, Словачке, Румуније, Сјеверне Македоније, Словеније, Србије, Црне Горе, Хрватске и Републике Српске.

Ректор Универзитета за пословни инжењеринг и менаџмент из Бањалуке Драган Ђурановић рекао је да ће се излагачи у наредна два дана бавити друштвено-технолошким развојем, али и утицајем на макроекономска кретања у друштву.

Он је навео да ће се учесници Конференције дотаћи и појаве сиромаштва, миграционих кретања и сличних изазова, истичући да ће закључци скупа имати и регионални значај.

Помоћник извршног директора РТС-а за развој Татјана Ћитић рекла је да дигитална технологија доноси више изазова, наводећи да је ова медијска кућа успјела да одговори на потребе савремене гледалачке публике.

Ћитићева, која ће представити научни рад о теми "Савремени РТВ системи и пласман садржаја", истакла је да су интеграција и рационализација кључне ријечи које мора примијенити сваки велики РТВ систем.

Декан Факултета за производњу и менаџмент у Херцег Новом Ирена Петрушић рекла је да је циљ овог факултета ширење сарадње на регионалном нивоу.

Она је навела да ће на конференцији Факултет представити 11 аутора и коаутора са осам радова.

Организатор скупа је Универзитет за пословни инжењеринг и менаџмент из Бањалуке у сарадњи са Техничким универзитетом из Румуније и Факултетом за менаџмент Херцег Нови.