latinica  ћирилица
08/11/2019 |  15:48 | Аутор: СРНА

Борци најзаслужнији за стварање и очување слободне Српске

Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске упутило је честитку поводом крсне славе - Митровдана свим саборцима, члановима и руководству Борачке организације Републике Српске уз жеље да још дуго година славе у извојеваној слободи, здрављу и весељу.
Удружење ветерана у служби безбједности Републике Српске - Фото: илустрација
Удружење ветерана у служби безбједности Републике СрпскеФото: илустрација

- Борци су најзаслужнији за стварање, очување, изградњу и развој наше слободне, демократске отаџбине Републике Српске. Наша је обавеза, прије свих, да очувамо слободу, али и успомену на саборце који у темеље отаџбине уградише највредније - живот или дијелове тијела - навео је у честитки предсједник Удружења Горан Мачар.

Он је навео да инвалиди и породице погинулих бораца морају да буду приоритет свих институција Републике Српске.

Мачар је нагласио да је потребна енергичнија борба на свим нивоима за организационо и акционо јединство Борачке организације и ефикасније остваривање достигнутих, али и обезбјеђивање нових права потомака погинулих бораца, инвалида и демобилисаних и пензионисаних бораца, јер су они то и заслужили.

- У тим активностима и борби Борачка организација Републике Српске може рачунати на снажну подршку сабораца из Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске - поручио је Мачар.