latinica  ћирилица
08/11/2019 |  16:43 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Туристички потенцијали Српске на Међународном сајму у Солуну

Република Српска представља своје туристичке потенцијале на 34. Међународном сајму туризма Филоксенија у Солуну. Осим Туристичке организације Републике Српске, на сајму учествују и Туристичке организације Требиња, Вишеграда и Фоче, ОЦ Јахорина и Херцеговачка кућа.

Планине, ријеке, културно-историјско насљеђе, национални паркови, рафтинг, национални производи, бањски, адреналински туризам-ово је само дио онога што Република Српска може да понуди грчким туристима.

- Према информацијама од представника туристичких агенција, велико интересовање влада за Јахорину, те нам је циљ да што више привучемо туриста и на друге наше дестинације. Велико интересовање влада и за наше националне паркове, споменике, Андрићград, рафтинг, Винарију "Вукоје", гондолу на Јахорини и све друге понуде активног одмора у природи - рекла је Нада Јовановић, директорка Туристичке организације Републике Српске.

Ближи се зимска сезона, па је сајам добра прилика за промоцију планина у Српској. Циљ је да се скијаши из Грчке, умјесто скијалишта у Бугарској, ове године опредијеле за Јахорину. Главни адут је гондола, која ће бити пуштена у рад крајем новембра.

Промоција туристичких потенцијала у Грчкој, реализована је уз подршку Представништва Српске у Солуну и Амбасаде БиХ у Грчкој.

Један од циљева Срспке је успостављање сарадње са туристичким регијама у Грчкој. Први корак је меморандум чији су потписници Туристичке организације Републике Српске и града Солуна.