latinica  ћирилица
08/11/2019 |  17:26 | Аутор: СРНА

Вишковић: Црногорац допринио развоју високог образовања

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је саучешће поводом смрти сенатора Српске и универзитетског професора Чедомира Црногорца, који је значајно допринио развоју високог образовања у Српској.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је навео да је са жаљењем примио вијест о смрти Црногорца, који је био и пензионисани професор Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци.

- Преданим радом и посвећеношћу дао је значајан допринос развоју високог образовања Републике Српске и остаће упамћен као изузетан професор и професионалац - истиче се у телеграму Вишковића.

Члан Сената Републике Српске и редовни професор у пензији Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци Чедомир Црногорац преминуо је у 70. години.

На Природно-математичком факултету радио је од почетка његовог оснивања и дао велики научни допринос развоју географске науке у научним областима хидрологија и заштита животне средине.

Међу бројним дужностима обављао је функцију руководиоца Студијског програма Географија и предсједника Географског друштва Републике Српске.

Био је и члан Савјета за високо образовање Републике Српске.

Професор Црногорац биће сахрањен сутра у 14.00 часова на бањалучком гробљу у Врбањи.