latinica  ћирилица
08/11/2019 |  18:33 ⇒ 18:34 | Аутор: СРНА

Вучић захвалио Индији на непризнавању самопроглашеног Косова

Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је индијском министру спољних послова Субрамањану Џаишанкару за принципијелан став Индије по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

На састанку је речено да више од 70 компанија из Индије послује у Србији, а постоји интерес и многих других за инвестиције, нарочито у области пољопривреде, ИТ индустрије и туризма, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

- Укидање виза за индијске држављане резултирало је значајним повећањем броја индијских туриста у Србији - истакао је Вучић.

Он је нагласио да ова посјета има посебан значај, имајући у виду да је ово прва посјета министра спољних послова Индије након више од двије деценије и истакао да је Србија поносна на чињеницу да двије земље имају дугу традицију међусобних односа.

Вучић је честитао јубилеј - 150 година од рођења Махатме Гандија, једног од најзначајнијих политичких лидера и мислилаца који је значајно утицао на међународне односе у новије вријеме.

Он је упутио поздраве и позив премијеру Индије Нарендри Модију да посјети Србију.

Џаишанкар је истакао да је даљи свестрани развој економске сарадње, кроз унапређење трговинске размјене и инвестиционе сарадње, један од приоритета у односима двије земље.