latinica  ћирилица
08/11/2019 |  19:37 ⇒ 20:31 | Аутор: АТВ

Бања Врућица одличан примјер туристичке понуде Српске

"Бања Врућица" је одличан примјер пружања добре услуге и бисер у туристичкој понуди Српске, поручила је Сузана Гашић, министарка трговине и туризма.
Теслић - туристичка понуда Српске (фото:атв) -
Теслић - туристичка понуда Српске (фото:атв)

Обишла је и радове на изградњи новог здравственог објекта. Каже, у потпуности подржава инвестицоне планове како би се бањски потенцијал још више искористио.

- Пуно је корисника, велика је корист за буџет Републике Српске од ове установе. Мислим да сви требамо да учимо из оваквих примјера. Министарство ће пружити сву потребну подршку, уколико буде до нас и ако буде требало, мада видим да се овдје врло добро ради - рекла је Сузана Гашић, министарка трговине и туризма Републике Српске.

Запошљавамо око 400 радника, повећали смо плате, отворили Специјалистички центар у срцу Теслића, обновили Етно село "Усора" и започели изградњу новог објекта, кажу у "Бањи Врућици".

Градили би и више, али већ скоро три године чекају на издавање грађевинских дозвола за ресторан "Кисељак" и проширење капацитета. Кажу, то су "кочнице" локалне заједнице. Надају се да ће и тај проблем превазићи.

- Радимо оно што можемо, градимо оно што можемо. Овдје је планирана једна здравсена установа чије ћемо услуге покушати да продамо западном тржишту. То ће бити стоматологија, добар дијагностички центар са једним дијелом оперативних захвата и очекујемо да овдје доведемо врхунске стручњаке - истакао је Драган Богданић, генерални директор ЗТЦ "Бања Врућица", Теслић.

Са "Бањом Врућицом" имамо одличну сарадњу, кажу у локалној Туристичкој организацији. На промоцији бањских потенцијала радили су на тржишту Европске уније. Исто планирају и у Српској.

- Дефинитивно јој се мора дати већи значај не само на локалном, него и на државном нивоу - нагласила је Сузана Липовчић, в.д. директора Туристичке организације општине Теслић.

Већ смо остварили више од 200.000, а до краја године очекујемо укупно око 240.000 ноћења, кажу у "Бањи Врућици". Више од 50 одсто од укупног броја ноћења чине гости ван граница БиХ.