latinica  ћирилица
08/11/2019 |  22:02 ⇒ 22:14 | Аутор: СРНА

Свечаним концертом хорова озваничен почетак "Фонфеста"

У Брчком је вечерас свечаним концертом почео Први Међународни хорски фестивал "Фонфест" на којем ће учествовати 10 хорова из Републике Српске и Србије.
Први међународни хорски фестивал у Брчком - Фото: СРНА
Први међународни хорски фестивал у БрчкомФото: СРНА

Организатори су Мјешовити камерни хор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" и Удружење за умјетничко стваралаштво и културу "Фон" Брчко.

Фестивал ће трајати два дана, а за сутра је предвиђен такмичарски дио.

Предсједник "Фона" Мирослав Обрадовић рекао је новинарима да ће се хорови такмичити у четири категорије које ће оцјењивати стручни жири.

- Циљ фестивала је да омасови оваква културна дешавања у граду - истакао је Обрадовић.

Члан "Просвјетиног" Мјешовитог камерног хора Јелена Лугоња рекла је да су концертом уједно обиљежене двије године постојања хора.

- Још на прослави првог рођендана најавили смо да ћемо организовати овај фестивал. Годину дана радили смо на томе. Није било лако, али смо успјели - истакла је Лугоња и подсјетила да је идејни творац фестивала диригент Мјешовитог камерног хора Бранислава Поповић.

На вечерашњем концерту, осим организатора, наступили су чланови Црквеног хора "Свети Стефан Дечански", Пјевачке групе "Вијенац" и Фолклорног ансамбла Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Брчког.