latinica  ћирилица
09/11/2019 |  08:03 ⇒ 10:10 | Аутор: Б92

Јокић у посљедњој секунди "срушио" Филафелфију (ВИДЕО/ФОТО)

Кошаркаши Денвер Нагетса побиједили су Филаделфију 76ерсе 100:97.
Никола Јокић (фото: twitter.com/nbastats) -
Никола Јокић (фото: twitter.com/nbastats)

Српски кошаркаш Никола Јокић одиграо је можда и најбољу утакмицу ове сезоне, у којој је на секунду до краја постигао побједоносни кош.

Екипа из Колорада губила је током читавог меча, на почетку посљедње дионице имали су заостатак од 21 поена, али су у завршници успјели да се врате и да кошем Јокића дођу до побједе.

Српски центар претходно је имао велику улогу у самом повратку постигавши неке важне поене у посљедњим минутима, али то није било довољно да Денвер у 48. минуту има предност.

Послије коша Џамала Марија, Нагетси су били на свега -1, а како је Хорфорд промашио тројку на 15 секунди до краја, домаћи тим је имао посљедњи напад на мечу.

Лопта је ишла на Јокића, он ју је додао до Милсапа који није могао да заврши под обручем. Извукао се из рекета и вратио ју је до Николе, који је из тешке позиције, вјероватно и уз фаул, погодио за опште одушевљење у Пепси центру.

До краја је било остало двије секунде и Филаделфија је и даље имала шансу за побједу. Замисао је била да лопта дође до Ембида, што су играчи 76ерса и покушали, међутим центар из Камеруна направио је фаул у нападу одгурнувши Јокића и лопта је припала Денверу.

Српски кошаркаш је тако са два сјајна потеза донио врло важну побједу Нагетсима. Он је меч завршио са 26 поена (10/22), 10 скокова, шест асистенција, двије украдене лопте и двије блокаде.

Одлично је одиграо и Џамал Мари (22п, 6ск, 11ас), као и Вил Бартон (20п и 7ск), док је двоцифрен био и Пол Милсап са 15 и осам скокова.

У пораженом тиму Џоел Ембид имао је 19 поена и 15 скокова, али и осам изгубљених лопти и шест фаулова, док су по 13 постигли Тобајас Херис и Раул Нето.

Денвер сада има скор од 6/2, а Филаделфија 5/3.