latinica  ћирилица
09/11/2019 |  10:02 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Туристичке организације Српске и Солуна потписале меморандум о сарадњи (ФОТО)

Република Српска, Србија и Грчка учеснице су Другог форума туризма, који се одржава у оквиру 35. Међународног сајма туризма Филоксенија у Солуну.

На форуму, туристичке потенцијале Српске, уз Туристичку организацију Републике Српске, промовишу и Туристичке организације из Требиња, Фоче и Вишеграда и Олимпијски центар Јахорина.

Фото: РТРС

Организатори су грчко-српска Комора Сјеверне Грчке, Професионална комора Солуна и Комора Грчке и Србије. Суорганизатори су Привредна Комора Републике Српске, Привредна Комора Војводине и Општина Превеза.

Фото: РТРС

- Налазимо се у земљи која је туристичка велесила. Надамо се да ћете препознати нешто што ће вас привући да дођете у Републику Српску - истакао је предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић, обраћајући се учесницима форума. - Морамо заједно тражити рјешење проблема путне комуникације, прије свега успостављања авио-линије из Солуна ка туристичким дестинацијама у Српској - наглашава Ђурић.

Фото: РТРС

Ово је свакако и прилика да се грчким и партнерима из Србије представе области Српске које имају могућности и инфраструктуу да постану нове туристичке дестинације. Колико је то значајно, говори податак да учествује око 200 агенција и компанија из туристичке дјелатности.

Један од циљева јесте повезивање са туристичким регијама у Грчкој, а први такав корак већ је начињен. Туристичке организације Српске и Солуна потписале су меморандум о сарадњи.