X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/11/2019 |  12:06 ⇒ 13:44 | Извор: sputniknews.com

Вучић: Наоружавамо се да рата не буде

Неће бити никаквих санкција Србији, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић поводом навода о могућим санкцијама САД због куповине руског наоружања.
Војска Србије (Фото:intermagazin.rs) -
Војска Србије (Фото:intermagazin.rs)

- Неће бити никаквих санкција - рекао је Вучић за Прву ТВ и додао да евентуалне америчке санкције не би погодиле земљу и грађане. - Нису то санкције које могу да погоде вас, ваљда неки људи желе да увијек буде ’што горе, то боље‘. То су санкције које би можда погодиле мене или би можда погодиле неку фирму или би можда погодиле неког функционера. То не би погађало народ - рекао је Вучић у директном укључењу на ТВ Прва.

Објаснио је да је данас потпуно другачији тип односа и могућих санкција.

- Вјерујем да то није реално и да се тако нешто неће догодити, ми ћемо да водимо рачуна о својој објективној снази. Ми нисмо Турска, немамо ту врсту моћи и снаге, ја сам тога сасвим свјестан. Да ли вас вријеђа и да ли вас боли то што вам други одређује докле можете, шта можете, шта не можете, шта да радите? Можете да уђете у своје ципеле, ја не могу у ципеле 42 и 43 - навео је Вучић.

Нагласио је да Србија мора да се понаша рационално и реално, и поручио да људи уопште не треба да брину о санкцијама, него треба да размишљају о економском развоју Србије.

Поручио је и да када се Србија наоружава, она се не наоружавамо за рат, већ за то да рата не буде.

- Наоружавамо се да бисмо показали свима да смо тврд орах и да одвратимо сваког потенцијалног агресора од наше земље - рекао је он.

Осврнуо се и на примједбе политичких противника у земљи - када се, каже, не наоружавамо, онда кажу да имамо слабу војску, а када се наоружавамо - питају што се наоружавамо.

- Шта год да урадите, ништа не ваља - закључио је Вучић.