latinica  ћирилица
09/11/2019 |  14:09 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

У недјељу киша, на планинама могућ снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће у првом дијелу дана падати киша и то обилнија, у планинама накратко може бити и снијега, док се према крају дана очекује престанак падавина.

Ујутро ће преовладавати облачно и свјежије вријеме са кишом у већини крајева, а на југу Херцеговине повремено ће бити грмљавине, пљускова, локално и обилнијих, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У вишим планинама накратко може бити и сусњежице или снијега. Падавине ће прво престати на сјеверу и сјеверозападу, а до краја дана и осталим предјелима, те се очекује дјелимично разведравање.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужних смјерова.

Јутарња температура од три до девет, на планинама око један степен, а највиша дневна од девет до 15, на планинама око пет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава облално вријеме са кишом у већини крајева.

На Бјелашници је данас били најхладније, у 13.00 часова измјерен је само један степен Целзијусов.

На Чемерну и на Иван Седлу у исто вријеме било је осам степени, на Мраковици девет, на Хан Пијеску, у Гацку, Српцу, Ливну и Сарајеву 12, у Бањалуци, Приједору, Новом Граду и Санском Мосту 13, у Градишци, Калиновику, на Сокоцу, у Мркоњић Граду, Шипову, Рибнику, Бихаћу, Мостару, Грудама и Бугојну 14, у Билећи и Зеници 15, у Широком Бријегу 16, у Добоју, Требињу и Тузли 17, у Неуму и Фочи 18, у Брчком 19, у Бијељини, Вишеграду, Рудом и Сребреници 20 и у Зворнику 22 степена Целзијусова.