latinica  ћирилица
10/11/2019 |  08:17 | Аутор: СРНА

Саобраћај отежан, коловози мокри и клизави

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози отежано, по мокрим и клизавим коловозима, а возачима се скреће пажња да буду опрезни, јер оштећења нису видљива због воде, а постоји и могућност одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Магла смањује видљивост на дионицама уз ријеке, у котлинама и у вишим планинским предјелима.

Саобраћај је успорен на дионицама на којима се изводе радови, попут магистралних путева Каракај -Дрињача, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске/ФБИХ/, Јоховац-Руданка, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободнике, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на подручју Приједора гдје је у току градња кружног тока.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, као и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС Петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 5.00 до 21.00 час саобраћај се одвија двосмјерно, од 21.00 час до пола часа послије поноћи наизмјенично, а од пола часа послије поноћи до 5.00 часова саобраћај је кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила масе веће изнад преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због санационих радова на магистралном путу Кладањ-Олово за саобраћај је затворен тунел Караула, па возила прелазе преко старог превоја Караула.

Спорије се због радова саобраћа и на магистралним путевима Сарајево-Трново у мјесту Крупац, Сребреник-Орашје у тунелу Орманица, Дољани-Метковић између граничних прелаза и Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања, а из АМС-а подсјећају возаче да је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.