latinica  ћирилица
10/11/2019 |  15:55 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

Преминуо Мирослав Вујатовић

У Бањалуци је у суботу изненада преминуо истакнути привредник, хуманиста, спортски и културни радник Мирослав Вујатовић.
Мирослав Вујатовић - Фото: РТРС
Мирослав ВујатовићФото: РТРС

Вујатовић је рођен у Бањалуциу 1948. године. Изданак је једне од најквалитетнијих генерација (1963/1967) Бањалучке гимназије и као логичан наставак актер студентских збивања 1968. у Београду.

Завршио је Саобраћајни факултет и цијели живот провео у родном граду који је безгранично волио и поклонио му све своје знање, рад, ентузијазам и љубав.

У дугом радном вијеку руководио је у значајним Бањалучким привредним колективима: Инцелу, Аутопревозу и Урбанистичком заводу који је од установе локалног значаја довео до респектабилног републичког и међународног нивоа.

Посљедњи радни ангажман му је било руковођење и сувласништво у фирми "ПРОЈЕКТ" А.Д. Бањалука у којој је под његовим будним и стручним вођењем стасао велики број младих стручњака у области просторног планирања, пројектовања, заштите животне средине и надзора.

Поред привредног, значајан допринос је дао и у друштвеном животу Града.

Био је предсједник спортског друштва ДТВ "ПАРТИЗАН" Бања Лука, Рукометног клуба "БОРАЦ", Фудбалског клуба БСК Бања Лука, предсједник Удружења консултаната и инжењера БиХ, члан скупштине Привредне коморе Републике Српске и члан Ротари клуба Бања Лука, а смрт га је затекла на функцији предсједника скупштине Ансамбла народних игара и пјесама “ВЕСЕЛИН МАСЛЕША“ Бања Лука.

Један је од четири донатора грађевинског земљишта за изградњу и кум Српско-Руског културног центра у Бањој Луци.

Сахрана Мирослава Вујатовића ће бити обављена у понедјељак, 11.11. у 14 часова на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци.