latinica  ћирилица
10/11/2019 |  16:01 ⇒ 17:00 | Аутор: РТРС

Бањалука у новом међународном пројекту

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић данас је у Израелу потписао споразум о приступању Бањалуке новом међународном пројекту "Learning cities" ("Градови који уче").
Бања Лука у новом међународном пројекту (фото:banjaluka.rs) -
Бања Лука у новом међународном пројекту (фото:banjaluka.rs)

Како је рекао Радојичић, UNESCO је већ раније покренуо мрежу градова у свијету "Learning cities" која је посвећена цјеложивотном учењу, иновацијама, развоју страт-ап предузећа, додатним квалификацијама и преквалификацијама, као подстицај промјенама на тржишту и савременим технолошким промјенама, које траже да се људи стално образују, доквалификују и преквалификују.

- Овај пројекат, који ће трајати годину дана, омогућиће Граду Бањој Луци приступ до искустава градова партнера и размјену најбољих сазнања о начинима додатних квалификација, преквалификација, старт-ап, иновација и цјеложивотног учења – нагласио је Радојичић.

На овај начин, градоначелник Бање Луке – отворио је још један међународни пројекат у којем се афирмише град Бања Лука на савременим трендовима и савременим питањима.

Споразум у Израелу, уз градоначелника Бање Луке, данас су потписали предсједник покрајине Фриули Венеција Ђулиа, Масимо Федрига, предсједник Савеза општина Израела Хаим Бивас, представници двије италијанске покрајине, неколико академских институција и града Модина из Израела.

Радојичић наставља посјету Израелу – састанцима у Савезу општина и градова Израела, посјетом братском граду Модину и са другим билатералним сусретима са талијанским партнерима покрајина из Фриули Венеција Ђулиа и Венето, те са партнерима из Израела.