X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
10/11/2019 |  16:33 ⇒ 21:50 | Извор: СРНА

Нови позиви из Специјалног тужилаштва припадницима ОВК

Бивши припадници терористичке ОВК Хаљил Чарадаку, Дурмиш Гаши и Жавит Ељшани добили су позиве за саслушање о злочинима ОВК-а пред Специјалним тужилаштвом Хашког суда, јавили су приштински медији на албанском језику.
Грб тзв. ОВК (Фото: Flickr/Adam Jones) -
Грб тзв. ОВК (Фото: Flickr/Adam Jones)

Хаљил Чарадаку ће 11. децембра бити саслушан у својству окривљеног, а његова супруга Пека Гаши је на "Фејсбук" страници написала да вјерује да ће њен супруг и пред Специјалним судом бити ослобођен, као што је ослобођен и у судском процесу који су водили Еулекс и суд УНМИК-а.

Дурмиш Гаши је на "Фејсбуку" објавио информацију да је добио позив Специјалног тужилаштва у својству окрвиљеног, те навео како се "цијела његова генерација борила против српске владавине албанским територијама".

Ељшани је на "Фејсбук" страници објавио да су му позив за саслушање у својству свједока уручила двојица службеника из Специјалног тужилаштва из Хага.

Срна незванично сазнаје да ће током наредне недјеље још десетак припадника бивше ОВК добити позиве из Специјалног тужилаштва у својству свједока и окривљених, чиме ће број позваних Албанаца у хашко Специјално тужилаштво прећи 110, мада медији на албанском језику преносе да је је више од 200 бивших припадника ОВК до сада саслушано, јавно или тајно. /