latinica  ћирилица
11/11/2019 |  07:03 ⇒ 11:12 | Аутор: РТРС

Посебна сједница НСРС о неуставној трансформацији дејтонске структуре у БиХ (РТРС, 11.00)

У Бањалуци ће бити одржана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о јединој тачки: Информацији о неуставној трансформацији дејтонске структуре БиХ и утицају на положај и права Републике Српске.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Информацију је сачинила владајућа већина, садржи 50 страна, о природи дејтонске структуре БиХ, неуставним интервенцијама на Устав БиХ које умањују уставну важност ентитета и обавезе институција Републике Српске да стану у заштиту владавине права и Дејтонског споразума.

Шеф Клуба посланика СНСД-а, Игор Жунић, раније је изјавио да ће закључци ићи у правцу да се постојеће надлежности Републике Српске задрже, а неуставно пренесене, врате.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић очекује пуну саборност међу посланицима на данашњој сједници. Од посланика очекује достојанство. Обраћања су, каже, најавили челници скоро свих странака, те вјерује да ће се разговарати само о чињеницама.

Посебну сједницу НСРС можете пратити у директном преносу на програмима РТРС и РТРС плус од 11 часова, као и на нашем порталу.

Повезане вијести:

Колегијум НСРС о наредној редовној сједници