latinica  ћирилица
11/11/2019 |  11:21 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Редовна сједница НСРС 26. новембра

Редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће одржана 26. новембра, а на предложеном дневном реду су, између осталог, приједлози закона о измјенама и допунама закона о платама у више институција по хитном поступку, одлучио је данас скупштински Колегијум.
Сједница колегијума НСРС - Фото: РТРС
Сједница колегијума НСРСФото: РТРС

Народни посланици расправљаће по хитном поступку о приједлозима закона о измјенама и допуни Закона о платама запослених у органима управе Републике Српске, Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова, те Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Српске, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

На редовном засједању биће разматрани по хитном поступку и приједлози закона о измјенама и допуни Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској, Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда, као и Закона о платама запослених у јавним службама и Закона о платама запослених у области културе Републике Српске.

Предложено је и разматрање Нацрта закона о високом образовању и Нацрта закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске.

На дневном реду осме редовне сједнице наћи ће се 33 тачке, међу којима су посланичка питања и одговори - "Актуелни час".

Сједница ће почети у 10.00 часова.