latinica  ћирилица
11/11/2019 |  11:29 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Билећа: Одгођена сједница локалног парламента

Сједница Скупштине општине Билећа која је била заказана за данас одгођена је због недостатка кворума, будући да су присуствовала само четири одборника опозиције.
СО Билећа - Фото: РТРС
СО БилећаФото: РТРС

Предсједник Скупштине општине Билећа Срђан Роган рекао је новинарима да је сједница одгођена због одсуства херцеговачког кнеза Родољуба Драшковића, који је данас требало да се обрати локалном парламенту и становницима Билеће.

- Због изненадних обавеза које је Драшковић имао касно јуче смо обавијештени да јутрос неће моћи да се појави. То је једини разлог због којег нисмо одржали данашње засједање - навео је Роган.

Он је додао да ће датум одржавања сједнице, у сагласности са Драшковићем, бити утврђен накнадно.

Одборник СДС-а у билећкој Скупштини Миодраг Уљаревић рекао је да је, осим обраћања Драшковића, на данашњој сједници требало да буде расправљано и о другим тачкама дневног реда за које, како истиче, "владајућа већина није имала скупштинску већину".

Дражен Дунђер, одборник Српске радикалне странке "Др Војислав Шешељ", рекао је новинарима да би начелник општине и предсједник Скупштине општине, да имају морала, одмах поднијели оставке.

- Скупштина није заказана само због Родољуба Драшковића, већ је разлог неодржавања сједнице то што није постојала скупштинска већина ни за једну од девет тачака дневног реда - тврди Дунђер.

На дневном реду требало је да буде девет тачака, а, осим обраћања Драшковића, одборници су требали да разматрају и доношење одлуке о оснивању јавног комуналног предузећа "Паркинг сервис", као и развојне агенције општине.