latinica  ћирилица
11/11/2019 |  12:03 ⇒ 14:31 | Аутор: СРНА

Лакета: Мигранти и даље највећи проблем

На подручју у надлежности Полицијске управе Требиње за 100 одсто је повећан број нелегалних миграната, али полиција континуирано спроводи активности на заштити грађана и њихове имовине, као и на документовању људи који се баве кријумчарењем миграната, изјавио је данас начелник Управе Синиша Лакета.
Синиша Лакета са сарадницима - Фото: СРНА
Синиша Лакета са сарадницимаФото: СРНА

- Оно што нас оптерећује и што не можемо да избјегнемо су мигранти - рекао је Лакета на конференцији за новинаре о резултатима рада полиције у октобру.

Он је нагласио да су припадници Полицијске управе Требиње у октобру имали континуиране активности по свим питањима безбједности на подручју источне Херцеговине, што је резултирало задовољавајућим стањем безбједности у овој регији.

Лакета истиче да је томе допринијела и добра сарадња са становницима Херцеговине са којима је полиција у сталном контакту, јер одређене информације грађана доприносе брзом реаговању и расвјетљавању кривичних дјела.

Он је рекао да у октобру није било саобраћајних незгода са погинулим лицима, али да је највећи проблем то што све већи број возача сједа за волан под дејством алкохола, па ће наредне активности бити усмјерене на ту проблематику.

Начелник Сектора крим-полиције у Полицијској управи Требиње Бојан Дабић рекао је да је на подручју ове управе у октобру евидентирано 35 кривичних дјела, за 10 више него у истом мјесецу прошле године.

- На општи криминалитет се односи 30 кривичних дјела, на злоупотребу дрога једно кривично дјело и на привредни криминалитет четири кривична дјела - навео је Дабић.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Требиње Петар Козјак рекао је да је у октобру јавни ред и мир нарушен 27 пута, те почињена 42 прекршаја из ове области.

- На подручју Требиња евидентирано је 15 прекршаја, у Невесињу 12, Билећи седам, Гацку шест, те по један на подручју Берковића и Љубиња - навео је Козјак.

Он је додао да није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, те да се највише прекршаја догодило на улицама и трговима послије поноћи.

На данашњој конференцији челници Полицијске управе Требиње су напоменули да од 15. новембра почиње зимска сезона и да сва возила морају имати зимску опрему.