X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
11/11/2019 |  12:55 | Извор: СРНА

АНП на дневном реду сутрашње сједнице Савјета министара у техничком мандату

Нацрт годишњег националног програма /АНП/ БиХ 2018-2019. година, те материјали Министарства безбједности о стању у области миграција у вези са повећаним приливом миграната у БиХ на предложеном су дневном реду за сутра заказане сједнице Савјета министара у техничком мандату.
Сарајево - сједница Савјета министара - Фото: СРНА
Сарајево - сједница Савјета министараФото: СРНА

Предлагач Нацрта АНП-а је Комисија за НАТО интеграциони процес БиХ, наводи се на веб-страници Савјета министара.

Материјале Министарства безбједности о стању у области миграција требало би да чине информација са свеобухватним планом мјера и активности ради рјешавања проблема повећаног прилива миграната у БиХ, информација о стању у области миграција у БиХ од априла до септембра, те приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

Међу 76 тачака предложеног дневног реда је и приједлог именовања у институцијама БиХ из надлежности Савјета министара.

Предложено је и разматрање Нацрта споразума Савјета министара и Владе Србије о сарадњи на реализацији пројекта ауто-пут/брза цеста Сарајево – Београд – Сарајево са извјештајем о обављеним преговорима, чији је предлагач Министарство комуникација и транспорта, као и иницијатива за вођење преговора ради закључивања уговора о финансирању /мјере заштите од поплава Републике Српске/ између БиХ и Републике Српске те Европске инвестиционе банке.

Почетак сједнице Савјета министара у техничком мандату заказан је за 12.00 часова.