latinica  ћирилица
11/11/2019 |  14:36 ⇒ 14:51 | Аутор: СРНА

Домови "Видово врело" и "Домжале" озваничили сарадњу

Директори домова за старија лица "Домжале" из Словеније Наташа Залокар и "Видово Врело" код Кнежева Далибор Поповић потписали су Споразум о пословно-техничкој сарадњи у погледу размјене искустава и усавршавања особља, дружења и излета корисника услуга, те организовања рекреативних и забавних активности.
Потписивање уговора - Фото: РТРС
Потписивање уговораФото: РТРС

Споразум је потписан након посјете делегације словеначког "Домжале", на челу са Залокаровом, Дому за старија лица "Видово Врело", гдје су се увјерили у добру организацију и квалитетан ниво услуге социјалне заштите, саопштено је из "Видовог Врела".

Поповић је истакао да је овај вид сарадње веома значајан, јер "Домжале", као државна установа социјалне заштите примјењује највише европске стандарде.

- Договорили смо да наши његоватељи неколико пута годишње одлазе у `Домжале`, а исто тако да колеге из овог дома долазе код нас у `Видово врело` са циљем усавршавања особља и што боље услуге за наше кориснике - рекао је Поповић и додао да се кроз овакав вид сарадње отварају бројне могућности за подизање квалитета, али и стварају нова пријатељства.

Он је истакао да Дом "Видово врело" већ сада примјењује високе стандарде социјалне заштите, а да су у плану додатне активности усмјерене на радну терапију, рекреативне и забавне активности за кориснике.

- Дом "Видово врело" налази се на 750 метара надморске висине и има све предиспозиције за ваздушну бању, што је изузетно значајно за опоравак и квалитет живота старих лица на чему радимо 24 часа дневно - рекао је Поповић.

Он је закључио да је њему и особљу ове установе највеће задовољство када старе, болесне и изнемогле особе поново подигну на ноге, ојачају их и омогуће да се поново сами старају о себи.