latinica  ћирилица
11/11/2019 |  15:33 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Човић: У четвртак могућ помак ка формирању Савјета министара

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић очекује да ће након четвртка, 14. новембра, када би требало да буду одржани састанак ХДЗ-а и СДА, те сједница Заједничког колегијума Парламентарне скупштине БиХ, бити могућ помак у циљу што скоријег успостављања Савјета министара.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

- У четвртак ће бити обављени разговори у Парламентарној скупштини БиХ. Већ је договорен колегијум Дома народа и заједнички колегијум оба дома, а носиоци активности су СНСД, СДА и ХДЗ. Прије тога ћемо имати разговоре са СДА како бисмо отворили причу о изборном закону - рекао је Човић новинарима у Тузли.

Човић сматра да би након ових састанака могли имати другачији поглед у односу на песимизам у вези са што скоријим успостављањем Савјета министара, а тиме и Парламентарне скупштине и нижих нивоа власти.

Он је поновио да је ХДЗ опредијељен за процес који третира НАТО пут БиХ, те да је Годишњи национални план техничко питање.

- Увјерен сам у то да ако имамо мало више воље то техничко питање можемо ставити ад акта и једноставно га ријешити имплементирајући власт. То не смије бити никаква препрека да бисмо нормално функционисали и свој европски пут, социјалне и економске димензије које требамо мијењати мијењали - рекао је Човић.

Предсједник ХДЗ БиХ данас је у Тузли одржао радни састанак са члановима Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Соли, пренијели су федерални медији.