latinica  ћирилица
11/11/2019 |  20:33 | Аутор: РТС

Тумбаковић и Коларов: Морамо да урадимо шта је до нас

Селектор и капитен фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић и Александар Коларов поручили су да су у квалификацијама за Европско првенство побједе против Луксембурга и Украјине циљ и да се сачека евентуални кикс Португалије.
Александар Коларев - Фото: РТС
Александар КоларевФото: РТС

Србији је неопходно шест бодова из два меча и један кикс Португалије, која прво чека Литванију, а потом игра против Луксембурга.

- Шансе су минималне, свјесни сно тога, али најбитније је да у ове двије утакмице утисак буде коректан, да направимо резултат и чекамо евентуално изненађење. Тако се и понашамо. Наравно, пратимо и евентуалне противнике у баражу, ништа не препуштамо случају. На најпрофесионалнији начин приступамо - рекао је Тумбаковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Коларов истиче да екипа гледа да одради оно што је до ње.

- Шта ће бити са Португалијом на то не можемо да утичемо. Битно је да ми будемо прави и будемо спремни ако дође кикс. Ако не буде, онда да се спремамо за бараж Лиге нације. Вјерујем да можемо коначно да ''вежемо'' Мундијал и ЕУРО - поручио је Коларов.

Селектор Љубиша Тумбаковић на предстојећим мечевима неће моћи да рачуна на Филипа Костића, Милана Павкова и Марка Гобељића.

Србија дочекује Луксембург у четвртак, а три дана касније на стадиону "Рајко Митић" гостује Украјина.