X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
12/11/2019 |  09:03 ⇒ 13/11/2019 | 08:34 | Извор: РТРС

На Палама "Филмско бдење душе"

На Палама ће сутра почети програм под називом "Филмско бдење душе" чији је циљ промовисање кратких и документарних филмова посвећених темама и ауторима који се баве српском историјом, културом и духовношћу, најављено је из Кинотеке Републике Српске.
Филмско бдење душе - Фото: СРНА
Филмско бдење душеФото: СРНА

Током два дана биће приказано десетак документарних филмова аутора из Републике Српске, Србије и српске дијаспоре.

Гости Кинотеке Републике Српске су предсједник Удружења филмских и ТВ радника Војводине и умјетнички директор манифестације "Филмско бдење душе" Срђан Илић, и редитељ Милан Кићевац, предсједник Српске православне црквене општине у Будимпешти, чији ће филмови бити приказани у оквиру програма.

Сутра ће бити приказани филмови "Ласта", Милана Белегишанина, "Српска хероина", Бранка Станковића, "Ко се задњи смеје", Мирослава Јовића, "Наод" Васка Бутрића, "Искра у тами", Слађане Топаловић Несторовић и "Триптих о `Милосрдном анђелу` над Новим Садом", Срђана Илића.

У четвртак, 14. новембра, на програму су документарци "Манастир Богородице Тројеручице - Рипањ", Милана Кићевца, "Добровољно умро", Бранка Лазића, те "Сеобе се настављају вечно", Бошка Милосављевића.

- Ријеч је о филмовима високих умјетничких квалитета који су претходних година награђени повељом "Бдење Јакова Орфелина", највећим признањем које додјељује "Филмско бдење душе" - истиче се у саопштењу.

Програм ће бити одржан у амфитеатру Економског факултета на Палама, са почетком у 19.00 часова, а улаз је слободан.