latinica  ћирилица
12/11/2019 |  10:45 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Осумњичени за намјештање фудбалских утакмица предати Tужилаштву

Пет лица која су осумњичена за намјештање фудбалских утакмица у БиХ у оквиру предмета "Вар" предато је јутрос у надлежност Тужилаштва БиХ.
СИПА - Фото: архив
СИПАФото: архив

Службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ предали су Владимира Доминковића, Кенана Бајрактаревића, Илију Живковића, Анту Биљешка и Фуада Захировића и за њих ће бити затражено одређивање једномјесечног притвора због могућности утицаја на свједоке.

У акцији кодног назива "Вар" ухапшено је 12 особа, али је само пет задржано, а остали су након криминалистичке обраде пуштени на слободу.

Наставља се саслушавање великог броја свједока, а против укупно 12 особа биће поднесена кривична пријава, преноси портал Кликс.

Акција "Вар" спроведена је у сарадњи Сипе, Тужилаштва БиХ и Фудбалског савеза БиХ, а претреси и хапшења су извршени у Сарајеву, Орашју, Брчком и другим мјестима.

Осумњичене особе се терете да су прекршиле више чланова Кривичног закона, а између осталог, на терет им се ставља организовани криминал, злоупотреба положаја, примање мита и других облика користи.

Под лупом је највише утакмица из Прве лиге Федерације БиХ из сезоне 2018/2019. године.

Међу осумњиченима се налазе арбитри Илија Живковић, Харис Попрженовић, Мирза Казлагић, Кенан Бајрактаревић, Милош Гиговић, Зоран Грбић, те функционери Ирфан Дурић, Владимир Доминковић, Салем Пролић, Анто Биљешко и Фуад Захировић.