latinica  ћирилица
12/11/2019 |  16:02 | Аутор: СРНА

Ситуација са мигрантима све озбиљнија, посебно у УСК

Безбједносна ситуација у Федерацији БиХ је задовољавајућа, али је ситуација у вези са мигрантима све озбиљнија, посебно у Унско-санском кантону, закључено је на данашњем састанку полицијских комесера ФБиХ у Тузли.

Директор Управе полиције Тузланског кантона Џевад Корман рекао је након састанка да су одређени проблеми у вези са мигрантима изражени и у Сарајевском и Тузланском кантону, али да постоје и други кантони који су погођени овим проблемом.

- Без обзира што је овај проблем у надлежности БиХ, ми у ФБиХ не смијемо да га препустимо случају. Морамо континуирано пратити шта се догађа - нагласио је Корман.

Корман сматра да ће се Тузла због погоршања временских услова суочити са огромним проблемима када је ријеч о мигрантској кризи, која ће се погоршавати због неадекватног дјеловања органа БиХ, али и међународне организације која се бави питањем миграната.

- Оно што је за очекивати су провале у напуштене куће. Мигранти неће моћи да издрже на толиким минусима и зато очекујемо да ће доћи до провала, што је озбиљан проблем. Такође, треба интервенисати са оног хуманог аспекта и према овим људима треба показати разумијевање - навео је Корман.