latinica  ћирилица
12/11/2019 |  18:05 ⇒ 18:07 | Аутор: СРНА

Додик и Вулин посјетили породицу Бајић у Дрвару

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је данас током посјете породици Новке Бајић у селу Мокроноге код Дрвара, која ће добити посао у новом погону Јумка, да је то примјер како Србија брине за Србе гдје год живе.
Додик и Вулин у посјети породици Бајић (Фото:twitter) -
Додик и Вулин у посјети породици Бајић (Фото:twitter)

- Троје дивне дјеце имаће сада још боље и сугурније дјетињство. Имали су они и до сада лијепо дјетињство, али сада ће оно бити још срећније и љепше - рекао је Вулин.

Он је навео да и за Србе на Косову и Метохији не би било живота да нема Владе Србије.

- На прсте можете пребројати Србе који на Косову и Метохији раде у предузећима мјешовитог карактера и која су у власништву Албанаца, а у локалној администрацији у којој Срби нису већина, готово да их и нема. Такав случај је исто и са Србима у ФБиХ, што је нажалост веома лоше - рекао је Вулин.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обећао је да ће Српска бити уз Дрварчане, и као што је Вулин рекао, гдје год живе Срби ту ће бити и подршке Србије и Српске.

- Гдје год постоје Срби мора да се осјети рука помоћи и подршке Српске за њихов бољи статус и живот - рекао је Додик.

Додик је подсјетио да су породица Бајић избјеглице које су се међу првима вратиле овдје, што говори о томе колико они желе да се одрже у свом родном мјесту.

Новка Бајић каже да за њу и супруга, који је незапослен и уз то и инвалид, те троје дјеце, отварање "Јумка" и запослење значи све, јер ће им обезбиједити егзистенцију и опстанак на тим просторима.

Генерални директор Јумка Радослав Трајковић рекао је раније да су у септембру на састанку са представницима општине Дрвар договорени технички детаљи у вези са реконструкцијом објекта у којем ће бити производни погон.

Начелница општине Дрвар Душица Рунић раније је рекла да отварање производног погона Јумка представља препород за ову локалну заједницу и даје наду повратницима да обезбиједе егзистенцију.