latinica  ћирилица
12/11/2019 |  21:34 | Аутор: СРНА

Грачаница: Урушио се кров суда на старачки дом и контејнерско насеље

На новоизграђеној згради Основног суда у Грачаници, усљед јаког вјетра, данас се урушила кровна конструкција која је потом пала на оближњи објекат старачког дома и контејнерско насеље, али нико није повријеђен, јавио је РТС.
Грачаница: Урушио се кров суда на старачки дом (Фото:  nasagracanica.com) -
Грачаница: Урушио се кров суда на старачки дом (Фото: nasagracanica.com)

Општинске службе су брзом интервенцијом успјеле да евакуишу кориснике старачког дома и угрожене становнике контејнерског насеља чији су објекти оштећени.

Дио кровне конструкције, који се са новоизграђене зграде Основног суда срушио на старачки дом, направио је велику материјалну штету на том објекту.

Општинске јавне службе и службе за ванредне ситуације су на терену.

Предсједник општине Грачаница Срђан Поповић са сарадницима обишао је евакуисане штићенике старачког дома и становнике контејнерског насеља на Падалишту.

Поповић је надлежне органе позвао да утврде одговорност.

- На сву срећу у овом инциденту није било повријеђених. Захваљујући брзој интервенцији општинских служби евакуисани су људи који су уплашени. Тражићемо да се цео пројекат изградње суда испита и утврди одговорност за очигледно лоше радове - нагласио је Поповић.

Директор урбанизма Дејан Јовановић каже да за изградњу зграде Основног суда у Грачаници није била надлежна општина Грачаница.

Пројекат и средства за изградњу зграде Основног суда у Грачаници обезбиједио је Судски савјет из Приштине који је такође био надлежан и за надзор.