latinica  ћирилица
13/11/2019 |  09:25 | Аутор: Б92

Швајцарска: Ухапшени припадници "Пинк Пантера"

Швајцарска полиција ухапсила је припаднике "Пинк Пантера"- двојицу држављана Црне Горе, двојицу држављана Њемачке и по једну особу из БиХ и Сјеверне Македоније.
Полиција Швајцарске - Фото: илустрација
Полиција ШвајцарскеФото: илустрација

Они су осумњичени да су учествовали у пљачки златаре од неколико милиона франака, пише подгорички Дан, позивајући се на писање швајцарских медија.

Позивајући се на изворе из истраге, медији у Швајцарској наводе да се починиоци доводе у везу са озлоглашеном криминалном групом "Пинк Пантер".

Они се сумњиче да су учествовали у разбојништву у златари “Губелин“ у Луцерну.

Швајцарске власти нису објелоданиле идентитет осумњичених, само су саопштили да су старости од 19 до 53 године и да је међу њима и једна жена.

Пљачка се догодила 26. октобра, око 8.15 ујутру, преноси ЦДМ.

Двојица наоружаних маскираних разбојника ушла су у златару и пријетећи пиштољем радницима, поразбијали су ормариће у којима су стајали највриједнији накит и ручни сатови, након чега су отуђили и сву готовину из касе.

Цјелокупан плијен који је разбојничка група однијела из златаре у Луцерну процијењен је на неколико милиона франака. Осим двојице мушкараца који су ушли и златару, у разбојништву су учествовале још четири особе. Неки од њих били су задужени за чување страже, неки за превоз након пљачке и складиштење плијена, а поједини су били логистика и нису били на мјесту догађаја.