latinica  ћирилица
13/11/2019 |  10:23 ⇒ 11:06 | Аутор: СРНА

Шпирић: СДС и ПДП су дио "пробосанског" блока

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић истакао је да је поражавајуће што се стигло до стадијума да се институције Републике Српске руше и девалвирају из Републике Српске и то сасвим јасно илуструје истрајавање СДС-а и ПДП-а на измјенама Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и игнорисање закључака Народне скупштине Републике Српске.
Никола Шпирић - Фото: nezavisne novine
Никола ШпирићФото: nezavisne novine

- Све је јасније да су и они дио пробосанског блока којег призива, прижељкује и организује СДА и нико то више из СДС-а и ПДП-а ни не крије у својим јавним иступима - изјавио је Шпирић Срни.

Он је нагласио да је "очигледно да се садашње визије СДС-а и ПДП-а подударају с погледима колега из СДА и њиховим виђењем БиХ у којој нема Републике Српске, односно има само њена празна љуштура".

- Покушај измјена Пословника, које свакако нису ни могуће без правног насиља, порука је јавности Републике Српске да не очекују јединство српских странака у Сарајеву јер позив на договор СДС и ПДП схватају као слабост а не политичку зрелост - рекао је Шпирић, који је и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је истакао да ће вријеме, које ће бити изгубљено због личних сујета и слабости, бити фактура коју ће народ Републике Српске поново испоставити на исту адресу већ идућег октобра на бирачким мјестима.