latinica  ћирилица
13/11/2019 |  11:37 ⇒ 12:21 | Аутор: СРНА

Претреси због лажних диплома широм БиХ

Службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ врше претресе на 12 локација на подручју Бихаћа, Цазина, Сарајева, Зенице, Високог, Тузле и Источног Сарајева због сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал у вези са злоупотребом службеног положаја и овлаштења, примање дара и других користи, те прање новца, речено је Срни у Сипи.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Портпарол Сипе Лука Миладиновић рекао је да је у оквиру оперативне акције кодног назива "Перо" у току претрес стамбених и пословних објеката, осталих просторија и покретних ствари на овим локацијама.

Он је истакао да се акција спроводи због постојања основа сумње да су осумњичена лица у овом предмету починила наведена кривична дјела.

- Активности се спроводе по наредбама Тужилаштва Унско-санског кантона и Кантоналног суда Бихаћ. О резултатима акције бићете благовремено упознати - додао је Миладиновић.

Према незваничним информацијама, приведено је неколико лица која су се у протеклом периоду бавиле незаконитим издавањем факултетских и средњошколских диплома.